Dele Editorial Team
Share
News, Press Release 4 June 2021
Dele Health Tech ansluter sig till Fredrikstad MedTech-klustret

Det ledande hög teknologi företaget Dele Health Tech tillkännagav idag upprättandet av ett avtal med det norska medicintekniska (MedTech) navet Fredrikstad MedTech.

Enligt avtalet kommer Dele att komma till campus och gemenskapen i Fredrikstad MedTech och samlokalisera en del av sitt utvecklar grupp där tillsammans med andra ledande medicintekniska företag i södra delen av Norge.

Fredrikstad MedTech öppnades officiellt 2021 och har ett växande antal företag med hög tillväxt inom medicinteknik, inklusive Dignio, NxTech, ExAC, Epigard, Biobe AS, Mascot Electronics och Eker Design.

Dele Health Tech VD Carine Zeier sa följande angående avtalet:

“Att gå med i Fredrikstad MedTech är ett viktigt steg i den fortsatta tillväxten av vår teknologi sida.”

“Synergierna och korsbefruktning av idéer och resurser som kan komma från denna typ av samarbeten är särskilt spännande, och vi ser fram emot att etablera en del av vårt team inom Fredrikstad MedTech-klustret.”

Dele Health Tech CTO Dr Frode Alirash-Roarson kommenterade följande på avtalet:

”Norsk teknik, särskilt inom det medicinska området, går snabbt framåt. Att bli en del av Fredrikstad MedTech connect sätter Dele sida vid sida med några av de ledande tänkare, utvecklarna och entreprenörerna inom det medicinska området. ”

“Möjligheterna att arbeta synergistiskt och parallellt med likasinnade teknik organisationer kommer att ge ytterligare acceleration till den tillväxt väg som vår teknik redan är på.”

Datumet för Deles team som fysiskt lokaliseras vid klustret kommer att fastställas i sinom tid.